Zal de Bitcoin Futures de activiteit van Q2 2020 niet herhalen?

Op 26 juni, bereikte Bitcoin’s driemaandelijkse Futures-contract zijn vervaldatum nadat de Open Interest van Bitcoin Futures een hoogte van $98 miljoen op Deribit had bereikt voor 3 maanden. De winsten op derivaten kunnen breed worden geclassificeerd op basis van de vraag naar opties in het afgelopen kwartaal, maar volgens de laatste wekelijkse update van Arcane Research zijn de prijzen van de futures de afgelopen weken gedaald tot het spotniveau, ruim voor de expiratiedatum.

Zoals te zien is in de bijgevoegde grafiek, waren de premium tarieven voor Bitcoin Futures Contracten zo laag als 0.13 procent voor CME Futures, terwijl andere retailplatforms premium tarieven van 0.10 procent op de grafieken aan het opbouwen waren.

Het rapport ging echter verder met het toevoegen,

„CME-handelaren kopen nog steeds futures tegen een hogere prijs dan detailhandelsgerichte platforms voor volgende kwartaalcontracten.“

Zal de Bitcoin Futures markt een vergelijkbaar niveau van activiteit registreren in het derde kwartaal van 2020?

Het tweede kwartaal van 2020 was voor Bitcoin uiterst belangrijk. Bitcoin Future kwam tegen het einde van Q1 uit een enorme daling en om de economische neergang van maart te overleven, moest april positief zijn voor Bitcoin.

Het grootste digitale product ter wereld stelde niet teleur, want samen met de rest van de industrie schoot Bitcoin het grootste deel van april en mei met overtuiging omhoog. Echter, het momentum vertraagde al snel naar de 3e week van mei en volgens de maandelijkse rendementen op het moment van schrijven, kan juni kijken naar negatieve Bitcoin ROIs.

Het bullish momentum dat aan het begin van Q2 weer opkwam, werd overgedragen naar de Futures-markt tot het einde van de termijn, maar een vergelijkbaar niveau van activiteit zou niet kunnen plaatsvinden in Q3 2020 voor Bitcoin en haar Futures-contracten.

Volgens een recent rapport van Kraken over de volatiliteit zijn de maanden juli en augustus in het verleden meestal negatief geweest in termen van BTC/USD Maandelijkse Returns.

Nu de volatiliteitsniveaus de afgelopen weken gestaag zijn gedaald, is het eerlijk om te stellen dat de BTC Futures-contracten in het derde kwartaal van 2020 misschien niet hetzelfde niveau van stijgende activiteit hebben als in het tweede kwartaal van het jaar.

In combinatie met het herstel van de markt en de op handen zijnde halvering van Bitcoin, hebben legitieme redenen de rally van Bitcoin in het tweede kwartaal van 2020 op gang gebracht. Het momentum lijkt nu grotendeels uitgeput te zijn, met ’s werelds grootste digitale asset die een langdurige periode van correctie ingaat.

Vandaar dat de hoge premie die CME-handelaren betalen voor de BTC-futures voor het derde kwartaal van 2020, die in september aflopen, sneller kan dalen dan verwacht.