Sør-Koreas Banking Giant for å samskape ‚Crypto Bank‘ for børser

Sør-koreanske banker trapper raskt opp sitt kryptospill, med Kookmin (KB), en av de største forretningsbankene i landet, som sammen skaper et “digitalt kapitalforvaltningsselskap” med en rekke av landets ledende blockchain-aktører som vil beskytte bitcoin (BTC) beholdning av bedriftskunder som kryptobørs.

KB ser ut til å være svært opptatt av å rulle ut krypto-depotrelaterte tjenester for institusjonelle investorer før de nærmeste bankrivalene, med en viss funksjonalitet tilgjengelig fra neste måned.

Per CNews har KB foretatt en „strategisk investering“ av et uopplyst beløp i et nytt firma kalt Korea Digital Asset (KODA), sammen med blockchain-akseleratoren Hashed og andre blockchain-investorer og utviklere Haechi Labs – begge har også investert ukjente summer i det nye selskapet.

KODA vil lansere en beta-tjeneste for bedriftskunder fra neste måned.

En tjenestemann fra Kookmin Bank sa at de planlegger å begynne med å håndtere de digitale eiendelene til bedriftskunder, inkludert kryptobørs.

Hashed-sjef Kim Seojoon fortalte Cryptonews.com,

“KB er den største banken i Korea. Jeg er sikker på at [denne avtalen] har toner av betydning for bransjen. „

Og KODA vil også utvikle nye lag med funksjonalitet i fremtiden, med firmaets arkitekter som hevder at det også vil fungere som en slags handelsplattform for bedrifter – en B2B „digital asset bank“ for krypto, som i utgangspunktet bare er kompatibel med bitcoin, men med ethereum (ETH) -håndteringskapasiteter som skal legges til i nær fremtid.

KODA la til at de planlegger å tilby et bredt spekter av tjenester som cryptoasset trust, anti-hvitvasking (AML) -løsninger, skatte- og lovoverholdelsesverktøy og OTC-tjenester for selskaper og institusjoner – for eksempel børser – som håndterer digitale eiendeler.