CME Ethereum-futures gaan live, Bitcoin sluit zijn beste week ooit af: 5 dingen om deze week te bekijken

Met zijn beste wekelijkse afsluiting ooit, zal Bitcoin deze week wedijveren met Ether en het nieuwe „altseason“ om de macht.

Bitcoin ( BTC ) -stieren lijken deze week stevig aan het roer te staan, aangezien de grootste cryptocurrency maandag begint bij bijna $ 40.000.

Na een groot deel van de handel van de vorige week te hebben doorlopen, is BTC / USD nu 15% gestegen in vergelijking met zeven dagen geleden – wat nu?

CoinTelegraph bekijkt vijf factoren die van invloed kunnen zijn op de koers van Bitcoin de komende dagen.

De aandelen raken records, maar de dollar daalt

De stijging van Bitcoin voorafgaand aan het weekend ging gepaard met een bekend scenario op macromarkten.

Ondanks dat het coronavirus en de gevolgen ervan nog steeds grote schade aanrichten aan veel economieën over de hele wereld, bereikten de aandelenmarkten nieuwe recordhoogtes, waarbij de S&P 500 zijn grootste wekelijkse winst sinds november vorig jaar sloot. De olie klom maandag voor het eerst in meer dan een jaar boven de $ 60 per vat.

De stemming werd gestimuleerd door het vooruitzicht van nieuwe uitgaven in de Verenigde Staten, toen wetgevers de details van het stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen van president Joe Biden wilden afronden.

Zoals voorstanders van Bitcoin consequent hebben opgemerkt sinds het begin van de pandemie en daarvoor, betekent meer uitgeven meer geld dat zich dichter bij de overheid en de centrale bank concentreert – een fenomeen dat bekend staat als het ‚cantillon-effect‘ – en maakt de weg vrij voor voortdurende interventies op onder andere aandelenmarkten. gebieden.

Tegelijkertijd heeft de Amerikaanse dollar de afgelopen dagen geleden, als onderdeel van een doorlopend verhaal dat stelt dat de reservevaluta van de wereld zal blijven dalen

De Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) zakte maandag abrupt onder de 91, waarmee de recente opwaartse trend, die medio januari was begonnen, werd omgebogen.

Ondanks gemengde opvattingen over stimuleringsmaatregelen, lijken politieke bronnen zich volledig te hebben aangesloten bij het opblazen van de geldhoeveelheid als de enige optie.

“Ik blijf bezorgd, als zorg op middellange termijn, met seculiere stagnatie, ben van mening dat het begrotingsbeleid de komende jaren veel actiever zal moeten zijn, en deel zeker de mening van de regering dat het beleid zich sterk zou moeten vergissen aan de kant van expansie bij een moment als dit ‚, schreef Lawrence Summers, de belangrijkste economische adviseur van Barack Obama, zondag in de Washington Post.

„Maar dit soort kwalitatieve overwegingen bieden geen basis om te beoordelen of $ 900 miljard aan kortetermijnstimulansen onmiddellijk moet worden gevolgd door een maatregel van $ 1 biljoen, $ 1,9 biljoen of $ 5 biljoen, voorafgaand aan een ultieme overheidsinvesteringsmaatregel van miljoenen dollars.“