BITCOIN VORMT EEN BULLISH ON-CHAIN TREND ONDANKS DE PRIJSCORRECTIE

  • Bitcoin kan worden klaargestoomd om verder te herstellen omdat de Bitcoin-trends aan de ketting ondanks de prijsdaling op een goede plek blijven staan.
  • De on-chain trends die BTC nu ziet, zijn vergelijkbaar met die van voor de rally, van de 9.000 dollar tot 11.000 dollar, enkele weken geleden.

BITCOIN’S ON-CHAIN TRENDS REMAIN BULLISH DESPITE CORRECTION

Bitcoin’s on-chain trends blijven op een behoorlijke plek ondanks de correctie in de cryptocurrency markt die de munt van de $12.000 regio naar $10.000 bracht en soms zelfs lager.

Blockchain analytics firm Santiment deelde onlangs de onderstaande grafiek. De grafiek, gedateerd op 13 september, suggereert dat Bitcoin in de afgelopen twee dagen bearish divergenties heeft gevormd wat betreft haar prijsactie en on-chain activiteit, maar dat de afgelopen week gevuld was met bullish divergenties.

De laatste keer dat er zo veel stijgingen werden gezien, schommelde de cryptocurrency van de 9.000 dollar naar 11.000 dollar en een beetje verder in de tijdspanne van een week.

„Zoals we hebben gemerkt is vaak de weekend trend, $BTC’s adresactiviteit kalmeerde na een mooie week van bullish divergentie. Een van onze belangrijkste indicatoren heeft bemoedigende lange signalen laten zien dat onze PRO-gebruikers gisteren tot $10,56k konden rijden. Sluit je bij ons aan!“

FUNDAMENTALS INDICATE UPSIDE IS AHEAD

Andere fundamentele trends suggereren dat Bitcoin tot het einde van het jaar en daarna hoger zal blijven drukken.

Arthur Hayes, chief executive van BitMEX, merkte in een recente blog op dat monetaire stimulering samen met politiek drama waarschijnlijk het kapitaal naar zijn „zakraketten“ zal drijven. Met „pocket rockets“, verwees de voormalige Wall Street handelaar en crypto executive naar goud en Bitcoin, die kunnen profiteren in een periode van inflatie en politieke onzekerheid:

„De financiële markten gaan met de zweep zwaaien, terwijl de politici zich inspannen om verder te gaan met het voeden van de trog“. Dit zal helaas blijvende gevolgen hebben voor ieders leven over de hele wereld. Uit de chaos zullen meer mensen het gecentraliseerde gezag wantrouwen en op zoek gaan naar manieren om hun fysieke personen en kapitaal te beschermen tegen de moedwillige vernietiging die hun heersers hen hebben aangedaan“.
Mike McGlone van Bloomberg Intelligence gaf onlangs ook commentaar op de waarschijnlijke prestaties van Bitcoin in de huidige macro-economische omgeving:

„Return to Decisive Support Zone – Sommige achterstanden betekenen dat de meeste activa onder druk komen te staan op de beurs, maar we verwachten dat goud en Bitcoin in de meeste scenario’s vooruit zullen komen. Dalende aandelenkoersen stimuleren meer monetaire en fiscale stimulans…“

Hoe deze trends op de korte termijn van invloed zullen zijn op Bitcoin is op dit moment echter nog niet duidelijk.